Een sterfgeval. Wat nu?

Terwijl je nog maar amper beseft dat je dierbare is overleden, komt er al direct veel op je af. Wat zijn de eerste stappen die je moet zetten na deze ingrijpende gebeurtenis?

  • Je hoeft niet direct in actie te komen. Dat klinkt misschien vreemd, maar neem eerst de tijd om in alle rust te beginnen met afscheid nemen. Laat tot je doordringen dat het onomkeerbare is gebeurd.

  • Pas wanneer jij eraan toe bent, bel je de huisarts. Deze komt vervolgens langs om het overlijden vast te stellen en geeft een verklaring van overlijden af. Wanneer jouw dierbare in een zorginstelling is overleden, dan zorgt de dienstdoende arts van de zorginstelling hiervoor.

  • Daarna kun je mij bellen. Overdag of midden in de nacht, ik ben altijd bereikbaar voor je op 06 – 52 679 423. In overleg bepalen we wanneer ik bij jullie kan zijn. Dat kan direct als je dat wilt, maar natuurlijk ook op een later tijdstip. Goed om te weten is dat ik zowel uitvaarten voor volwassen, tieners als kinderen begeleid.

Nog even dit…

Misschien maak je je zorgen of je wel zelf kunt kiezen wie je als begrafenisondernemer wilt, omdat je nu eenmaal een bepaalde uitvaartverzekering hebt. Veel mensen denken dat de verzekeringsmaatschappij bepaalt wie de uitvaartbegeleiding verzorgt. Niets minder waar. Jij bepaalt zelf bij wie je je prettig voelt. De financiële afwikkeling met de uitvaartverzekeraar neem ik voor mijn rekening.