Kosten

Een gemiddelde uitvaart kost ongeveer tussen de 6.000 en 8.000 euro. Dit bedrag is inclusief mijn vaste tarief voor het begeleiden van de uitvaart. Hoe hoog de kosten uitvallen, is helemaal afhankelijk van je wensen en budget. In de regel is een begrafenis duurder dan een crematie. Een kleine besloten bijeenkomst brengt minder kosten met zich mee dan een groots afscheid op een dure locatie. Voor ieder budget zijn er mogelijkheden.

Over de kosten van de begrafenis of crematie, kist of opbaarplank, bloemen en rouwvervoer breng ik géén provisie in rekening. De originele facturen van de leveranciers ontvang je bij mijn eindfactuur. Daarin ben ik volledig transparant.

Als al je wensen bekend zijn, ontvang je van mij een paar dagen vóór de uitvaart een kostenindicatie, zodat je al snel weet waar je aan toe bent.

Verzekering

Wanneer er een uitvaartverzekering is afgesloten op het leven van de overledene, dan keert deze na overlijden uit. De twee meest voorkomende uitvaartverzekeringen zijn:

  • De kapitaalverzekering
    Na overlijden keert de verzekeraar een vast bedrag uit dat je vrij kunt besteden.

  • De natura- of dienstenverzekering
    De verzekeraar keert geen geld uit, maar biedt een vastgesteld pakket diensten en producten. In de polis staat vermeld welke dat zijn. Wanneer je voorkeur afwijkt, bijvoorbeeld omdat je een andere kist wilt, dan moet je hiervoor bijbetalen.

Met iedere uitvaartverzekering kun je bij mij terecht. Je bent dus niet verplicht om de uitvaartonderneming te kiezen die in de polis staat vermeld. Je kunt altijd kiezen voor de uitvaartbegeleider bij wie jij je prettig voelt.

Tips om te besparen

Uiteraard denk ik met je mee om de kosten van de uitvaart te beperken. Zo heb je de vrijheid om zelf de kist te maken, om je dierbare met eigen auto te vervoeren, of dragers uit eigen kring in te schakelen. Je kunt een rouwboeket maken met bloemen uit eigen tuin of zelf foto’s maken.